Elektromos padlófűtés esetén brutális elektroszmog van a lakásban, ha Intelligens Fűtőfóliát választunk?

Évek óta terjed az interneten házi laborokban készített nem hiteles mérési eredmény fűtőfilmekről és fűtőfóliákról. Most tiszta vizet öntünk a pohárba.

 

Mi az elektroszmog?

Az elektroszmog az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzás elnevezése, amelyet azok használnak, akik az egészségre gyakorolt káros hatásoktól tartanak, és így azt – a szmoghoz hasonlóan – egy olyan szennyezési formának tartják, ami ellen védekezni kell. Az egészségkárosító hatás az esetek többségében vitatott, vagy nem bizonyítható.  (Forrás: wikipedia )

Mindennapi életünk során rengeteg sugárzás vesz körbe minket, éri a szervezetünket. A bolygó mágneses tere, a világűrből érkező elektromágneses sugárzás, illetve a villámok által keltett hullámok természetes eredetűek. A körülöttünk lévő elektromos berendezések, gépek, pl a TV, rádió, mobiltelefon, mikrohullámú sütő, wifi router mesterséges eredetűek. Az utóbbi kategóriát nevezzük hétköznapi nyelven elektroszmognak.

Elektroszmog egészségügyi határértékei

Magyarországon érvényben lévő lakosságra vonatkozó egészségügyi határértékeket a 63/2004. (VII.26.) ESZCSM rendelet határozza meg.

Elektromos erőterek 50Hz hálózati frekvencia esetében: 5.000 V/m
Mágneses erőterek 50Hz hálózati frekvencia esetében: 100 mikroTesla

 

Fűtőfólia elektroszmog vizsgálata

Az első és legfontosabb, hogy egy fűtésrendszernek nem külön-külön az elemeit kell vizsgálni, hanem a kész elektromos padlófűtés rendszert. A lakásba beköltözés után, nem érdekel minket, hogy milyen anyagok, rétegrendek vannak alattunk, csak is egy meleg, és komfortos fűtésrendszerre vágyunk.

A korábbi nem megfelelő vizsgálatokat megcáfolva most mégis kivételt tettünk a vizsgálatokkal és onnét indultunk, ahonnét nem kellett volna. Vettünk egy 220 w/m2 teljesítményű fűtőfóliát, áram alá helyeztük, és lemértük mit mutat. A mérőműszer adatai alapján 345 V/m ( Magyarországon megengedett legnagyobb egészségügyi határ 5.000 V/m), bőven a határérték alatt, kb annak 5 %-a.

elektroszmog Elekromos padlófűtés

elektroszmog mértéke Elekromos padlófűtés esetén

 

Következő mérésünknél próbáltuk a szimulálni a megfelelő rétegrendet, ami a fűtőfóliára kerül telepítés után, így 2 cm Rigidur (gipszkarton lapot tettünk – beton helyett használják ezt száraz építkezés esetén). Ennek az elektroszmog mérési eredménye már lényegesen kevesebb, pedig csak 1 réteg a teljes rétegrendből. A mért eredmény 273V/m ( Magyarországon megengedett legnagyobb egészségügyi határ 5.000 V/m).

elektroszmog Elekromos padlófűtés

elektroszmog mértéke Elektromos padlófűtés esetén Rigidurral burkolva

 

20 cm magasságban, az elektroszmog nullára csökken.

 

A fenti mérésekből nagyon is jól látszik, hogy nincs ennél az elektromos padlófűtés esetében semmi „brutális elektroszmog„. Egy átlagos háztartási elektromos eszköz ennél nagyobb sugárzást tud kibocsátani (képek, videók lejjebb). Ezek az értékek közvetlenül a padlón kerültek lemérve. A padló szint felett 20 cm-rel az elektroszmog mértéke nulla értéket mutat sugárzás mérésnél.

Hogyan lesz az elektroszmog mértéke nulla Fűtőfólia esetén már beépítéskor?

Természetesen megfelelő rétegrenddel és megfelelő minőségi fűtőfólia kivitelezéssel. A következő  videóban ezt láthatjuk.

Akár nulla elektroszmog elektromos padlófűtés esetén.

 

EMF Fólia

Azon ügyfeleinknek, aki tartanak a minimális elekroszmogtól is a lakásukban, lehetőségük van a fenti videóban létható Elektroszmog elleni fóliát kérni. Ez a fólia teljes felületen eltakarja a Fűtőfóliát. Ez a legfelső rétegrend telepítéskor. Ennek segítségével teljesen meg lehet szüntetni a nem kívánt elektromágneses sugárzást. Telepítése gyors és egyszerű.

 

Milyen elektroszmog kibocsátása van más elektromos berendezéseknek?

KMOON GM3120 elektroszmog mérő készülékkel mért értékeket mutatunk be a következő felsorolásban. Mik fordulhatnak elő a lakásunkban, és milyen értékkel:

 • Hálózati elosztó – 157 V/m
 • Villany kapcsoló 214 V/m
 • Mikró 333 V/m
 • Viz forraló 340 V/m
 • Mobiltelefon töltés közben 190 V/m
 • Dupla hálózati elosztó -342 V/m
 • Hifi berendezés – 168 V/m
 • Állólámpa vezeték – 101 V/m
 • Állólámpa test – 430 V/m
 • Laptop adapter – 525 V/m
 • Laptop elosztó dupla hálózati elosztóval – 949 V/m!

Magyarországon és Európában érvényben lévő határérték 5.000 V/m. Jól látható, hogy a lakásban használt eszközök a megengedett értéken belül helyezkednek el.

Egyéb elektroszmog adatokat bemutató videók:

Elektromos vízforraló:

 

Laptop adapter Elektroszmog nagysága:

 

Villanykapcsoló elektroszmog nagysága:

 

Mikró Elektroszmog nagysága

 

Mobiltelefon töltés közben Elektroszmog nagyság:

 

Elektroszmog és Fűtőfólia összefoglalás

Minden elektromos eszköz bocsát ki elektroszmogot. Ezek a sugárzások az esetek többségében a Magyarországon érvényben lévő 5.000 V/m egészségügyi határérték alatt vannak.

Az infrafűtés, elektromos padlófűtés, fűtőfólia, fűtőfilm esetében megfelelő rétegrend mellett, és szakszerű telepítéssel szintén minden egészségügyi határ alatt van az elektroszmog mértéke, de még ez is csökkenthető nullára.

forrás: futofolia.hu

error: Content is protected !!