“Jó szívvel ajánljuk ezt a fűtési rendszert annak, aki meleg, komfortos és gazdaságos fűtést szeretne.

Intelligens Fűtőfólia segítségével a Nap melege kerül otthonodba.”

Infrafűtés tájékoztató

HŐTERJEDÉS módjai

Ahhoz, hogy egyértelmű legyen számunkra, hogyan működik ez a fűtésrendszer, fontos megértenünk a hőterjedés különböző módjait. Ezek megtalálhatóak az összes fűtésrendszerben, eltérő arányokban. Egy radiátoros fűtés esetében főleg áramlás és vezetés van jelen, addig az infrafűtés esetében nagyobb részt sugárzásról beszélhetünk.

áramlás

 Részecskék áthaladása két rögzített pont között.

vezetés – kondukció

Az energia közvetlen érintkezés segítségével terjed.

sugárzás

Energia, amely hő, fény, vagy energiasugár formájában terjed.

 

Hogyan működik a Fűtőfólia?

 

Hogyan működik a Fűtőfólia?

 

Infravörös sugárzás

infravörös sugárzás = Melegítő fény;

Az infravörös sugárzás, másnéven „melegítő fény” onnan kapta a nevét, hogy az elektromágneses hullámok sorában ez a tartomány a látható fény „alatt” kezdődik. A látható fény a legnagyobb hullámhosszal rendelkező tartománya a vörös.

Az infravörös sugárzás az emberi szem számára láthatatlan, de a bőrünk melegként érzékeli. Valójában ez a napsugárzás melege. Ezt az érzetet már mindannyian megtapasztalhattuk. Biztosan tapasztalta már, hogy télen, amikor kilép a nagy hidegbe, és kisüt a nap, az arcát kelllemesen melegítik a Nap sugarai. Ez az infra.

Az elektomágneses spectrum

Az elektromágneses spektrum igen széles és ennek csupán egy kis tartományát foglalja el az infravörös sugárzás, közvetlenül a látható fény tartománya alatt.

 

Elektomágneses spectrum

 

Az infravörös tartományok

  • közeli infravörös sugárzás, amelyet főként az optikai kommunikációban használnak, pl. éjjellátó szemüvegek
  • rövid hullámhosszú infravörös sugárzást általában a telekommunikációban hasznosítják.
  • közepes hullámhosszú infravörös sugárzás felhasználása például az infravörös önirányítású rakétáknál mutatkozik meg. 
  • hosszú hullámhosszú infravörös sugárzás, melyet gyakran hőérzékelőként emlegetnek, mert egy passzív hőképet alakít ki, melyhez szükségtelen bármilyen hő vagy külső fényforrás. 
  • távoli infravörös sugárzás

 

infravörös sugárzási tartomány - Fűtőfólia

Szakértőink mondták

„Hosszú éveken keresztül voltam egy hőszivattyú forgalmazó cég kereskedelmi igazgatója, miután megismertem az infrafűtést, be kellett látnom, ez a jövő, ezzel tudok a legtöbbet segíteni az embereknek. Jó volt a hőszivattyú, de jelen ismereteim alapján sose tudnak megtérülni a magas költségek.”

Alexander Dzubaj

cégvezető, Maxeco - Európa

„15 éve foglalkozok infrafűtéssel. Magyarországon, és Európában több ezer főt képeztem ki az elmúlt években fűtőfólia témában. Szlovákiában a most végző gépészek nálam vizsgáznak az infrafűtéses tételekből. Kevés ember tud nálam többet erről a területről.”

 

Izsóf Péter

műszaki igazgató, Maxeco - Europa

„10 éve foglalkozok Magyarországon infrafűtéssel, Gyakorlatilag a Fűtőfólia fogalom az én nevemhez fűződik. Mindent láttam már ezen a piacon, és pontosan tudom, miért TILOS egy gyenge minőségű terméket beépíteni.”

 

Tóth Tamás

cégvezető, infrafűtés szakértő

Infrafűtés típusok

infrapanel

Infrapanel

Az infrapanelek az infrafűtés egyik legismertebb változatai. Az infapanelek különböző teljesítményekben, méretekben, design-ban léteznek. Ez a fűtési megoldás inkább kiegészítő fűtésként javasolt. Felszerelése gyors és egyszerű, nem igényel szakembert. Falra és mennyezetre egyaránt történhet, egyszerűen csak fel kell akasztani. Az infrapanel is közvetlenül sugárzó hővel fűt. Először az embert, majd a szobában található tárgyakat, bútorokat fűti fel. Légmozgást nem okoz, így nem kavarja a levegőt, és nem alakul ki szálló por. Léteznek tükör infrapanelek is, amelyek kifejezetten fürdőszobákba esztétikus megoldások.

 

Infrapanel felhasználási lehetőségekre példák:

  • Fürdőszobák, lakások
  • Irodák
  • Templomok
  • Gyerekszobák
 

Infra fűtőfólia /fűtőfilm

Az infrafűtés ezen családja különböző szélességekben és teljesítményekben kapható. A fűtőfilm/fűtőfólia teljesítményét minden esetben az épület energia vesztesége határozza meg. A megfelelő komfort eléréséhez a megfelelő teljesítmény kiválasztása szükséges, mely kiszámolásához szükséges egy infrafűtés tervező szakember segítségét kérni. A fűtőfóliák között a különbség a generációkban van (melyet az árak is tükröznek), önszabályzó tulajdonsággal rendelkeznek-e a termékek. Az infra fűtőfólia teljes értékú fő fűtésként, vagy akár kiegészítő fűtésként is tökéletes. Telepíhető padló, fal, vagy mennyezet fűtésként. A fűtőfólia is sugrázó hővel fűt, nem keringeti a levegőt, ezáltal a levegő minőségét javítja. A légúti betegségben szenvedőknek tökéletes megoldás, hiszen nem okoz szálló port.

palánta fűtés

Fűtőfólia / Fűtőfilm generációk közötti különbség

Első, második generációs fűtőfilm /fűtőfólia hiányosságai

9

A 2015 előtt gyártott fűtőfóliák esetében nagy figyelmet kellett fordítani a bútorok megfelelő elhelyezésére. Legalább 4-5 cm-es légrést kellett hagyni a bútorok alja és a padló között, hogy a fűtés során keletkezett energia ne rekedjen meg. Amennyiben ezt elkerülték, akkor a parketta élettartama drasztikusan csökkent a túlhevülés miatt. Ezen a termosztátok megfelelő beállítása se segített.

9

Előre meg kellett határozni a bútorok helyét, hogy számolni lehessen a fűtetlen területtel. Ez a későbbiekben ellehetetlenítette az átrendezést.

9

Az első generációs fóliában a szalagok nem voltak egymással összekapcsolva. Ezek a fóliák üzemeltetése nem megbízható. Az elektromos áram vezetésére használt réz és ezüst csíkok kevésbé optimálisan vannak egymáshoz rögzítve, így elektromos ív (kisülés) keletkezik, ami a fűtőfólia ezen részét tönkreteheti, és működése megszűnik, használhatatlanná válik.

9

A PET fólia minősége meg sem közelíti a mostani technológiáét. Ez a fűtőfólia / fűtőfilm akár a szerelés közben is károsodhat.

9

Szélsőséges esetben, akár balesetet is okozhat.

9

1.990 Ft /m2-től kapható.

Intelligens, önszabályzó 3. generációs Fűtőfólia

Az önszabályozás valójában, PTC (Pozitiv temperature coeficient), ami azt jelenti, hogy a növekvő hőmérséklettel emelkedik a szénpaszta ellenállása is. A növekvő ellenállás teljesítmény csökkenést okoz, és a kisebb ellenállás kevesebb infrafsugarat, kevesebb meleget ad.

Az önszabályozás átlagosan 25 % energia megtakarítást tesz lehetővé a régebbi tipusú infra fóliával szemben. A termosztát bekapcsoláskor a fólia maximális teljesítménnyel indul, majd az idő elteltével emelkedik a fólia hőmérséklete, és az önszabályozás következményében csökken a fólia teljesítménye, míg a termosztát kikapcsol.

A másik nagyon fontos előnye az önszabályozó intelligens fűtőfóliának a BIZTONSÁG. Ezzel a fűtőfilmmel, minden korábbi baleset elkerülhető, nem lesz kisülés, túlmelegdés, tűzeset. Biztonságban és nyugodtan aludhatnak az ott lakók.

Fűtőfólia kivitelezési lehetőségek

palánta fűtés

Padlófűtés

Falfűtés

Mennyezetfűtés

Fűtőfólia on-line teljesítmény kalkulátor

Számold ki magadnak a várható energia felhasználásod!

Kiszámolom

 

 

Szeretnéd tudni mekkor a várható fogyasztása az infrapanelnek?

On-line kalkulátor

Az on-line kalkulátor segítségével számold ki magadnak!

Kültérre infrafűtés?

Van erre is megoldás. A kültéri teraszfűtés céljára kialakított sötétsugárzók. Webshopunkban több száz termék közül tud választani!

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA 

10 éves szakmai tapasztalat áll a cégünk mögött, pontos technológiánk és minőség ellenőrzési rendszerrel rendelkezik a cégünk, aminek köszönhetően nem csak a munkatársaink munkájáért tudunk 100 % felelőséget vállalni, hanem az előttünk és utánunk dolgozó szakemberekért is.

Meleg otthon garancia 

Teljes felelőséget vállalunk infrafűtés szakértőink által tervezett fűtésrendszerért. Abban az esetben, ha az általunk javasolt Intelligens Fűtőfólia típus és mennyiség kerül beépítésre az Ön otthonába, és ennek ellenére nem elégedett egy teljes fűtés szezon után a fűtésrendszer által biztosított meleggel és komforttal, úgy cégünk visszavásárolja kérdés nélkül a rendszert.

R

MOEFSZ ajánlás

Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség kiemelt ajánlásával működik a vállalkozásunk. Ennek feltétele a folyamatos etikus tevékenység, és magas minőségű termék és szolgáltatás értékesítése.

error: Content is protected !!