Infra mennyezetfűtés kinek és mikor javasolt?

Bizonyára az Ön fejében is megfordult, hogy „a meleg levegő felfelé száll”. De kkor hogyan működik a mennyezet fűtés?

A fűtésrendszer rétegrendjében szerepel egy úgynevezett párazáró fólia, ami visszafordítja az infra sugarakat a lakótér felé. Ezzel a módszerrel az adott szobát mindössze 10-15 perc alatt képes felfűteni a rendszer, majd az egész épületet. Az infrasugaraknak 4-5 méteres hatótávolsága van.

24 óra elteltével nem fogja tudni eldönteni, hogy a padlóból, vagy a mennyezetből jön-e a kellemes meleg. Mindenhol egyformán komfortos lesz a hőmérséklet, nincsenek hideg és meleg foltok. 

Vezérlés

Célszerű minden szobába külön vezérlést beszerelni, így mindegyik helységben egyedi hőmérsékletet tudunk beállítani. Pl.: Egy nappaliban általában jobban szeretjük a meleget, mint a hálóban, ahol csak éjszaka tartózkodunk. A szobánkénti vezérlés a legpraktikusabb módja az energiamegtakarításnak. A vezérlés megoldható termosztáttal, vagy okosotthon rendszerrel.

Infra padlófűtés

Mikor célszerű a mennyezetfűtés?

 • Új építésű házak esetében könnyedén a gipszkarton fölé telepíthető, így gyorsan és plusz költség nélkül be lehet építeni.
 • Praktikus lehet a lakáson belül együttesen használni a padló és mennyezetfűtést. Olyan helységekben, ahol sok bútor van és kevés az üres felület. Ilyenkor jó döntés a mennyezetre telepíteni a fűtést, mert az infra sugarak komfortosan melegítenek fentről, miközben a padló hőmérsékletét is megfelelővé tudjuk tenni.
 • Ha nem tudjuk felszedni a burkolatot a felújítás során, de szükség van a fűtésünk korszerűsítésé, a legegyszerűbb megoldás a mennyezetre telepített fűtőfólia.
 • Egy irodában szintén fontos szempont lehet a gyorsabban reagáló fűtőrendszer. Ezesetben okos döntés az infra mennyezetfűtési technológia alkalmazása. A munka kezdete előtt egy kicsivel elindul a fűtés, és hamar biztosítja a kívánt meleget.
 • Raktárak, keveset használt helységek esetében, még a mennyezet-fűtés eltakarására sincs szükség, közvetlenül felkerülhet a fűtőfilm a mennyezetre, és onnan bocsátja ki az általunk megszabott hőmérsékletet.

Ingyenes műszaki javaslat

100% elégedettség

Meleg otthon garancia

Mennyezeti fűtési megoldás – Infrafűtés

Az infravörös fűtőfólia használata során a sugárzás nem ütközik tárgyakba, így a padlófűtésnél jelentősen dinamikusabb hatással bír.

Mivel a sugarak 4-5 méteres hatótávolsággal rendelkeznek, így a hideg padlótól sem kell tartania.

A mennyezetfűtés utólag is kialakítható maximalizált fűtőfelülettel, láthatatlan és mégis magas hatásfokú megoldást nyújt a fűtési problémákra.

Mennyezeti fűtési megoldás – Infrafűtés

Fűtésünk a mennyezetre utólag is könnyen kialakítható, maximalizált a fűtőfelület, láthatatlan és magas hatékonyságú fűtési megoldás, melyet ügyfeleink közül egyre többen választanak.

Előnyök

Ha mennyezetre telepítjük fűtésünket

 • Maximálisan kihasználható fűtőfelület
 • Egyenletes hőelosztás és magasabb komfortérzet
 • Nincs szálló por, egészségesebb hatást biztosít
 • Pénztárcabarát
 • Gyors és magas hatásfok
 • Felújítás során, utólag is könnyen és esztétikusan beszerelhető
 • Segít megelőzni a penész kialakulását

Rétegrend mennyezet fűtés esetén

Gipszkarton
Gipszkarton tartó szerkezet
Intelligens fűtőfólia
Hőtükör
Szigetelés
Födém

Fűtőfólia on-line teljesítmény kalkulátor

Számold ki magadnak a várható energia felhasználásod!

Kiszámolom
Egészséges-modern-gazdaságos

100 % elégedettségi garancia

 

 

 

 

Kérjen ingyenes műszaki javaslatot!

 

 

 

100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA 

10 éves szakmai tapasztalat áll a cégünk mögött, pontos technológiánk és minőség ellenőrzési rendszerrel rendelkezik a cégünk, aminek köszönhetően nem csak a munkatársaink munkájáért tudunk 100 % felelőséget vállalni, hanem az előttünk és utánunk dolgozó szakemberekért is.

Meleg otthon garancia 

Teljes felelőséget vállalunk infrafűtés szakértőink által tervezett fűtésrendszerért. Abban az esetben, ha az általunk javasolt Intelligens Fűtőfólia típus és mennyiség kerül beépítésre az Ön otthonába, és ennek ellenére nem elégedett egy teljes fűtés szezon után a fűtésrendszer által biztosított meleggel és komforttal, úgy cégünk visszavásárolja kérdés nélkül a rendszert.

R

MOEFSZ ajánlás

Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség kiemelt ajánlásával működik a vállalkozásunk. Ennek feltétele a folyamatos etikus tevékenység, és magas minőségű termék és szolgáltatás értékesítése.

error: Content is protected !!